Elaba van de Katten Eeck Z – Homepage

Zijn moederNabelle van de Katten Eeck – een ruwe parel in onze stallen!

Haar afkomst reikt terug tot de legendarische merrie La Belle Van Sombeke en dit zowel langs moeders- als vaderszijde maar zeker ook langs haar overgrootmoeder nl. Narcotique de Muze II (spr. 1.60m). Narcotique de Muze II heeft 23 nakomelingen waarvan vijf (spr. 1.60m), drie (spr. 1.45m), vier (spr. 1.40m) en twee (spr. 1.35m). Dit zijn allemaal zeer uitzonderlijke prestaties.

Haar moeder Fa Belle Van Sombeke (spr. 1.50m) is een dochter van de alombekende Querlybet Hero (spr. 1.60m).

De vader van Ka Belle Van Sombeke is Taran de la Pomme. Hij sprong tot 1.60m met onder meer Kevin Staut en dat mag niet verbazen gezien zijn unieke genen. Taran de la Pomme is immers de halfbroer van de tophengsten Glock’s London en Golden Hawk. Zijn moeder – de befaamde GP-merrie Ta Belle Van Sombeke  (een topsport & topfokmerrie) – sprong met Jos Lansink 1.60m én zijn vader is dan ook de gekende Chin Chin-zoon Tolano van ’t Riethof (spr. 1.60m).

De nakomelingen van Taran de la Pomme blinken niet uit in kwantiteit maar wel in kwaliteit. Tot op heden springen een heel aantal van zijn nakomelingen op het hoogste niveau. Denk bv. aan Tristan Horta Z met Virginie Thonon, Caipiranja met Tiffany Foster, Dalila de la Pomme met Evelina Tovek en Chin Hin d’Hyrencourt met Beezie Madden.

Haar grootmoeder (langs moederszijde) is Walkure Van Sombeke (spr. 1.60m), een dochter van Mr. Blue (spr. 1.60m).

Haar overgrootmoeder (langs moederszijde) is La Belle Van Sombeke. Zij heeft elf nakomelingen waarvan drie (spr. 1.60m), één (spr. 1.45m), één (spr. 1.30m) en nog één die 1.20m springt.

Haar overgrootmoeder (langs vaderszijde) nl. Knappe Van Heyvelde had acht nakomelingen waarvan er twee 1.60m springen.

Kortom gans haar afstamming is een familie met een ongekend pedigree.

De vader van Elaba is Elvis Ter Putte, welke een combinatie van de topverervers Diamant de Semilly, Darco en Quidam de Revel.  Dat resulteerde in een zesde plaats op het Wereldkampioenschap voor zesjarigen in Lanaken, een vierde stek op het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarigen en nadien nog heel wat topklasseringen op het hoogste niveau met Karline De Brabander. Denk bijvoorbeeld aan de derde plaats in de GP3* van Kapellen. Zijn nakomelingen lijken hun vader evenwel te gaan overtreffen. Elvis ter Putte is de vader van de BWP Kampioen in 2015, Manchester van ’t Paradijs, en was één van de best vertegenwoordigde vaders op de BWP Hengstenkeuring 2016. Ondertussen zijn er al een tiental zonen goedgekeurd voor de dekdienst en breekt hij door op de HorseTelex-ranking voor hengsten met minstens 60 nakomelingen in de internationale springsport waarvan de oudste maximaal 13 jaar zijn. Elvis Ter Putte is een stempelhengst in wording.

Geboortejaar: 2019
Geslacht: Hengst
Kleur: Zwartbruin
Stamboek: Zangersheide

Elvis ter Putte x Nabab de Reve x Taran de la Pomme