Nabelle van de Katten Eeck Z – Homepage

 

 

Nabelle van de Katten Eeck – een merrie met ongezien prestatiebloed…

Haar afkomst reikt terug tot de legendarische merrie La Belle Van Sombeke en dit zowel langs moeders- als vaderszijde maar zeker ook langs haar overgrootmoeder nl. Narcotique de Muze II (spr. 1.60m).

Haar grootmoeder Fa Belle Van Sombeke (spr. 1.50m) is een dochter van de alombekende Querlybet Hero (spr. 1.60m).

Haar overgrootmoeder (langs vaderszijde) – topsport- en topfokmerrie Ta Belle Van Sombeke – is de moeder van de GP-paarden Glock’s London, Wabelle de Muze, Pikap, Casimir de la Pomme, Taran de la Pomme en Golden Hawk.

Haar overgrootmoeder (langs moederszijde) Walkure Van Sombeke (spr. 1.60m) is een dochter van Mr. Blue (spr. 1.60m).

De vader van Nabelle is de topvererver Nabab de Rêve, welke overleed op 30 oktober 2015.  Doch drukt hij nog steeds zijn stempel op de hedendaagse springpaardenfokkerij. Nabab de Rêve sprong – zelfs tijdens zijn glansrijke fokkerijcarrière – internationaal zeer succesvol onder de Belgische ruiter Philippe Le Jeune. 

Nabab de Rêve is een bewezen vererver van topspringpaarden en stempelhengsten, zoals Kashmir van Schuttershof, Carembar de Muze (beter gekend als Glock’s London) en Vigo d’Arsouilles. Tot op heden springen een heel aantal van zijn nakomelingen op het hoogste niveau. Denk bv. aan Ensor de Litrange LXII met Lorenzo De Luca.  Hij geeft nakomelingen met veel vermogen, een goede techniek en een super instelling. In alle mogelijke rankings bekleedt hij een toppositie, niet alleen als rechtstreekse vader, maar ook als vader van de moeder.

 Geboortejaar: 2015
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Stamboek: Zangersheide

Palmares:

 

Familie:

Nabab de Reve x Taran de la Pomme