Taranca P – Homepage

 

 

Taranca P komt uit onze 3de moederlijn, de moeder Bianca P (v. Lys De Darmen) en grootmoeder Sieghild P (v. Hardi).  Deze geven steeds voorzichtige en vermogende paarden.

Taran de la Pomme is de vader van Taranca. Hij sprong tot 1.60m met onder meer Kevin Staut en dat mag niet verbazen gezien zijn unieke genen. Taran de la Pomme is immers de halfbroer van de tophengsten Glock’s London en Golden Hawk. Zijn moeder – de befaamde GP-merrie Ta Belle Van Sombeke – sprong met Jos Lansink 1.60m én zijn vader is dan ook de gekende Chin Chin-zoon Tolano van ’t Riethof (spr. 1.60m).

Tolano van ’t Riethof heeft momenteel 51 nakomelingen waarvan reeds 5 nakomelingen op 1.60m niveau springen, wat toch tot de verbeelding spreekt.  Enkele bekenden zijn Voyeur met Kent Farrington en Bravoure met Catherine Pasmore.
De moeder, Knappe van Heyvelde (Goldspring de Lauzelle x Lugano de la Roche x Flügel de la Roche) schonk het leven aan 8 veulens waarvan er 2 op 1.60m-niveau sprongen …

De nakomelingen van Taran de la Pomme blinken niet uit in kwantiteit maar wel in kwaliteit. Tot op heden springen een heel aantal van zijn nakomelingen op het hoogste niveau. Denk bv. aan Tristan Horta Z met Virginie Thonon, Caipiranja met Tiffany Foster, Dalila de la Pomme met Evelina Tovek en Chin Hin d’Hyrencourt met Beezie Madden.

 
Geboortejaar: 2007
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Stamboek: AES
Palmares:
Provinciaal kampioen LRV Zwaar 2018

Niveau:  1.40m springen

Taran de la Pomme x Lys de Darmen