Lente P – Homepage

Lente P komt uit een bewezen en predicaatrijke moederlijn.
Grootmoeder Narona is ster-merrie, preferent en prestatie en is ook moeder van o.a. het ZZ-springpaard Silvio en van de succesvolle VDL Farona. Afgelopen jaar won zij 3 rubrieken op Spruce Meadows en werd kampioen van de 6-jarige springpaarden in Canada. DE preferent en prestatiemerrie Rebekka, de moeder van Narona, is tevens de moeder van het internationale springpaard Opstalan’s Power. Uit deze moederlijn komen meerdere internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten zoals Torlando, Roadrunner, Uleika en Bon Ami.

Als overgrootvader komen we bij Lux Z.  Hij sprong op Grand Prix niveau en was winnaar van de Triple Crown., Hij is tevens de vader van vele goede springpaarden zoals bijv. Utascha en Tornesch. Lucky Boy xx was één van de best fokkende volbloeden in de rijpaardenfokkerij, vooral in de moederlijn. Hij bracht top-springpaarden als Calypso, Van Gogh etc.

De vader van Lente is Elvis Ter Putte, welke een combinatie van de topverervers Diamant de Semilly, Darco en Quidam de Revel.  Dat resulteerde in een zesde plaats op het Wereldkampioenschap voor zesjarigen in Lanaken, een vierde stek op het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarigen en nadien nog heel wat topklasseringen op het hoogste niveau met Karline De Brabander. Denk bijvoorbeeld aan de derde plaats in de GP3* van Kapellen. 

Zijn nakomelingen lijken hun vader evenwel te gaan overtreffen. Elvis ter Putte is de vader van de BWP Kampioen in 2015, Manchester van ’t Paradijs, en was één van de best vertegenwoordigde vaders op de BWP Hengstenkeuring 2016. Ondertussen zijn er al een tiental zonen goedgekeurd voor de dekdienst en breekt hij door op de HorseTelex-ranking voor hengsten met minstens 60 nakomelingen in de internationale springsport waarvan de oudste maximaal 13 jaar zijn. Elvis Ter Putte is een stempelhengst in wording.

Geboortejaar: 2011
Geslacht: Merrie
Kleur: Zwartbruin
Stamboek: BWP

Palmares:

 

Familie:

Elvis ter Putte x VDL Oramé